CityGame / Olomouc

 

A City Game a cseh DW7,o.p.s és a KOMA közös munkája köré szerveződő koprodukcióként indult. A helyspecifikus előadás lényege Olmütz egyes részeinek bemutatása volt, egészen újszerű módon, ami különleges szemszögből láttatta a helyiek által egyébként már jól ismert csomópontokat, helyszíneket.

 

A közönség egy vezetett sétán vett részt. A színházi kaland során egy-egy állomásra érkeztek, ahol a már korábban összegyűjtött helyi történetek elevenedtek meg előttük.

 

Az akció Csehország legnívósabb színházi fesztiválját, a Flora Theatre Festival nyitóeseményeként szerepelt a programok között, Olomoucban.

City Game / Újpalota

 

A sulinak hamarosan vége, kezdődik a vakáció. Úgy döntöttünk, az idei tanévet egy játékos városi túrával zárjuk, amiben az újpalotai Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános iskola tanulói vettek részt.

 

Van egy kutatócsoport a XV. kerületben, a Molnár Viktor és az Ady Endre utca sarkán, ami minden erejével azon van, hogy újraértelmezett tantervével a diákság iskolához fűződő kapcsolatát alapjaiban változtassa meg. Tagjai kidolgoztak egy olyan tantervet, ahol a leleményesség, a modern technika kreatív használata, a kitartás és csapatmunka meghatározó.

 

8-11 fős csoportokban, 8 állomáson haladtak a kuratóriumi csapatot alkotó diákok, akik május nyolcadikán először vehettek részt rendhagyó óráinkon.

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Flickr Icon

1158 Budapest, Molnár Viktor utca 21/a    +36 30 268 7432   hello@komabazis.org