Vers

September 21, 2017

A minap két, idejét gyakran nálunk, a Bázison töltő fiatallal nem először beszélgettem. Mindketten arról számoltak be, hogy írnak verseket, ami megörvendeztetett. Még tovább fokozta jókedvemet, hogy olvasnak is. Mi, KOMÁsok ezt a műfajt is nagyon szeretjük, úgy gondoljuk, hogy a színházban ennek is van helye, nem kizárólagosan a dráma műfajainak. Nem véletlen, hogy színészek gyakran szavalnak verset, talán ez gyakrabban is fordul elő, mint hogy kortárs költők olvasnák fel saját, vagy másoktól származó műveket. A zenét is sokan szeretik, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy

eredetileg a költeményeket például lantkísérettel adták elő, a szerzők eleve úgy írták meg, hogy meghatározták, milyen dallamra kell előadni őket. Ez napjainkban egyre gyakoribb jelenség újra.


Azért örülök, hogy a két fent említett vendégünk is foglalkozik lírával az iskolán kívül, mert az önkifejezésben, a mások és magunk megértésében is segít, ha olvasunk és írunk.

 

Egyszóval olvassatok és írjatok, jobb lesz tőle a kedvetek is és a világ is.

 

Most gondolkozunk rajta és tervezzük, hogy költőkkel, életükkel és műveikkel is foglalkozunk rövidesen. Nemsokára jelezzük, mire jutottunk.  
 

Please reload

Kiemelt
Friss

Magánügy: rád tartozik

November 17, 2017

1/10
Please reload

January 1, 2018

November 17, 2017

November 13, 2017

October 13, 2017

September 28, 2017

September 26, 2017

Please reload

Archív
Please reload